måndag 16 november 2009

It's Alive!!

Efter några års frånvara så har nu (äntligen) B.I.M.B.O har återuppstått!

Men, kanske att denna comeback är i senaste laget(?).

Det finns flera andra alternativ idag som erbjuder så mycket mer än vad B.I.M.B.O gör, eller?

Sverigeföraren - De flesta områden har kartor i denna online-databas. Vilket är kalasbra. Det är alltid lite si och så att hitta igen platser utan karta.. visst ibland så kan en bra vägbeskrivning vara tillräcklig.. men hur kul är det när den är dålig? Problemet jag har med denna databas är dock att det helt enkelt tar för lång tid för mig som användare att lägga upp information och att skriva in kommentarer, det är även mindre lyckat att vem som helst kan ändra grader..

27crags - I mitt tycke den snyggaste databasen över klätterområden i norden. Kartorna är ryggraden i denna databas, vilket var uppskattat vid sommarens besök på Lofoten. För tillfället så är det dock väldigt lite information från svenska områden med på denna site, men det är kanske något som kommer att ändras i framtiden. Formatet för att lägga upp nya problem verkar användarvänligt.

Ok, så finns det något utrymme för B.I.M.B.O? Jag vet inte. Den är rent tekniskt är omsprungen med hästlängder av alla andra databaser över boulderproblem.. men den har vissa edges..

Konsensus runt problemens grad verkar på något sätt infinna sig rellativt snabbt. Sen är det iofs upp till Admin att korrigera (vilket kan gå åt det ena eller andra hållet).
Det är ganska lätt att sortera problem på större områden.
Det bästa är dock allt snack om problemen (i synnerhet dess grad).. i alla fall under avdelningen för Umeå.

Vad har tex Okänd Soldat på i20-stenen för grad, ärligt alltså?

9 kommentarer:

Pär sa...

Blir nästan lite tårögd. Fantastiskt!

Magnus sa...

Helt ärligt så fyllde BIMBO en stor funktion och var ledande på sin tid.

Idag hade nog en utveckling av Sverigeföraren med adminkonto och en snyggare kommentarsfunktion legat högre på önskelistan.

/ Magnus

sydde sa...

Fantastiskt! Nu väntar vi bara på TKAK.

Bimbo känns definitivt mer användarvänligt för kommentarer/gradjusteringar om enskilda problem och kan kanske därmed fungera som komplement till Sverigeföraren? Å andra sidan är det förstås inte särskillt användarvänligt att ha typ samma info på flera ställen.

Gillar också 27 Crags.

hassemannen sa...

Äntligen!!!

När man är local så föredrar man helt klart BIMBO. Fördelen är att man kan följa hur områden och problem utvecklats och förändrats genom åren.

Sverigeföraren föredrar man nog vid blixtvisiter.

peblin sa...

Ja... nog är det så man blir lite tårögd alltid.

Jag fascineras över energin som lagts på att återuppväcka BIMBO.

Hittills har jag under 1.5 års tid inte fått ett enda erbjudande om assistans med att fixa till BIMBO på SF. Men energin fanns iallafall nånstans, och det finns väl kanske nån glädje i det.

/Ja ä int bitter

Linkan sa...

Nu ska du int va bitter Peblin, jobbet med att återuppliva BIMBO är en oneman-show med och av Fjodde (som befunnit sig i radioskugga från klätterscenen i några år).

Att du inte har fått hjälp med BIMBO från detta håll kan nog handla om att han inte vetat om att du velat ha hjälp med det.

Kontakta honom vet ja, vem vet ni kanske löser det där!

sydde sa...

...kan man få adminbehörighet till bimbo möjligen?

Linkan sa...

Sydde: Du får kolla med Fjodde, jag hoppas att det finns möjlighet till det.

Fjodde sa...

Var du admin sen tidigare är det samma login fortfarande. Annars maila mig på magnus@fjodde.se