söndag 7 februari 2010

Strömbäcks Slutna Mästerskap 2010

Igår var det dags. Garagetävling hos Magnus och Jonas (Dr.Wiklund kan vid det här laget mer eller mindre benämnas som Garagetomte).

Vi var en liten men tapper skara som ställde upp. Med mig i min bil så hade jag några, mer eller mindre, mytomspunna motståndare. Helt enligt reglementet så var huvudämnet för diskussionerna på väg ut vilka skavanker, åkommor, sjukdomar och skador som varje person i bilen led av.. mörkning på högnivå. Den ende som tvärt vägrade att mörka var Hasse, varpå Lorden snabbt bjöd på eldvatten. Smart! Fjodde skulle man enligt gammal skröna ej bjuda på dricka. Då det tydligen hade en positiv inverkan på hans tävlingsnerver. undertecknad kunde självklar ej heller bjudas på dricka då jag var den frivilliga chauffören. Smart!

Väl framme så blev vi varmt välkomna av Magnus, Urban, Sunken och Garagetomten (aka Jonas). Inte långt efter oss dök den sista deltagaren upp, Vegan-Fredde.

Med hela gänget samlat så var det dags för tävling. Efter 15 minuters förvirrad uppvärmning så var det genomgång av regler och lottdragning om vem som skulle gå ut först. Undertecknad drog naturligtvis det kortaste strået och startade därmed först.. på ett vertikalt problem.. inte den bästa starten..

Jag var, som sig bör, god bloggare och hade en kamera riggad under hela tävlingen och kommer att lägga ut ett litet inslag under veckan. Men för er som ej kan vänta så kommer resultatlistan nedan.

1. Urban "Urbinator" Dufva 119p
2. Hans "Hasse" Stenlund 76p
3. Linus "Linus" Malm 53p
4. Henke "Lorden" Johansson 49p
5. Magnus "Fjodde" Öberg 39p
6. Fredrik "Vegan-Fredde" Nyberg 27p
7. Joakim "Rasta-Jocke" Söderström WO (drog till Stockholm för att undvika förnedring). Smart!

Som ni ser så var Ubbe i särklass. Hasse insåg för sent (efter 3 problem) att enda chansen någon annan hade att vinna vara att begrava honom (Ubbe alltså) i en snödriva.. Ubbe var den enda som klarade alla problem. Grymt!

Eftersom att det inte blev någon film från tävlingen så får ni hålla till godo med en liten snutt från fjolårets resa till Font. Enjoy!

3 from Fontainebleau from Linus Malm on Vimeo.

10 kommentarer:

Anonym sa...

FontainEbleau.

/le Frog

hassemannen sa...

Personligen så tycker jag att man enbart ska använda sig av Font eller Bleau när man refererar till området. Dvs, som nordbor och andra anglofiler.

Skriver man ut hela det korrekta namnet så får man en massa grodälskande grodätande grodkväkande alkoholiserade hobits på bloggen. Vi minns hur det var när linus råkade skriva "not work safe" och som på beställning fick hela stråket från belgien via frankrike ändå ner till spanien som barrikaderade hela bandbredden. Det gör vi aldrig om!

Linkan sa...

Ah, alltid något man missar.

Well well, kommer endå att behöva rendera om alla mina filmklipp så det kommer att fixas.

Tackar för att påpekande, min dyslexi (läs officel bortförklaring av brist på språklig bildning) verkar inte ge med sig med åren.

Magnus sa...

Du har även lyckats stava mitt namn fel...

Hur kan du jobba på Uni? ;-)

/ Magnus

Joakim sa...

Man är ju inte dummare än att man bara slåss de fajter man kan vinna... Och slutar tävla när man är på topp. Nu när Fredrik börjar närma sig i hälarna funderar jag på att ta bort mitt scorecard så man slipper förlora där också.

Just nu ligger repträningen på högsta prioritet. Blir bra det här. Ingen sambo som kräver tid på kvällarna utan all ledig tid kan ägnas åt träning.

Kommer dock upp till helgen och då kanske man hinner med att provköra på problemen.

hassemannen sa...

Mangus: jag ska rätta till Linus!

Linus: det ska stå M'Angus

Jocke:

1) jag är extremt glad för din skull ... säkert

2) jag ställer mig först i kön för att få förklara för din flickvän hur skönt du tycker det blev sedan du flyttade

/kompis

Linkan sa...

Magnus: Äh, nu skall du inte vara på det viset. Jag stavade ditt namn rätt en gång, var glad för det i stället ;)

Joakim sa...

Hasse: Ida vet redan om det men är glad ändå... Vi hörs ju per telefon varje dag och ses varannan helg. Vad mer kan man begära i ett modernt samhälle...

Anonym sa...

Det står ju fortfarande fontanbleau i början av filmklippet ... gör om gör rätt .. igen

/H

Linkan sa...

Allt har sin tid.

Å det står "Fontainbleau", så det så =)