onsdag 22 december 2010

Mårdhunden - hatad av alla

Den stackars hatade mårdhunden har bara en enda försvarsmekanism, nämligen att spela död. Den biter inte och klöser inte men ändå så gör den en sådan enorm skada där den far fram. Alla vill utrota den men dess exceptionella förmåga att livnära sig på de små och försvarslösa gör att dess spridning verkar ohejdbar. Hur lyckas den?

Efter att ha mycket noggrant läst hur den resonerar via sina tusentals superidiotiska reflektioner, nyheter och debatter så måste vi nog alla inse att dess fantastiska förmåga härrör från ett starkt mentalt handikapp som fungerar som den mest avancerade av alla skyddsmekanismer. Genom att notoriskt vägra förstå hur samspelet i naturen fungerar så har den utvecklat superkrafter mot sunt förnuft. Därmed så blir den immun mot alla försök att stoppa dess farliga spridning.

En lekmans diagnos betyder någon form av bokstavskombination. ADHD, DAMP eller i praktiken vilken kombination som helst verkar stämma in. Tyvärr så är mårdhundens försvarsmekanism mer komplicerad än så. Hemligheten ligger i att den i precis alla fall lyckas med bedriften att inse att den har någonting med något att göra. Absolut ingenting är mårdhundens fel.

Sanningen till dess natur hittar vi givetvis via wikipedia (saxat): "Dissociation är en psykologisk försvarsmekanism som innebär att individen hanterar emotionella konflikter eller inre eller yttre påfrestningar genom ett sammanbrott av sådana vanligtvis integrerade funktioner som medvetande, minne, perception och motorik. Dissociation innebär ofta tillfällig identitetsdiffusion. Det finns hypoteser om att människor med multipla personligheter eller dissociativ personlighetsstörning har dissociation som huvudförsvar."

Tyvärr så förknippas dissociation i många fall med posttraumatiska stressyndrom. Mårdhunden kan ha det djupaste av sår och vara det största offret. Vi kanske måste sluta att diskutera med mårdhunden. Lämna han ensam med hans site så kanske alla hans, och även våra, problem försvinner.

Vill du hjälpa mårdhunden så lämna han ensam i sin lya. Mårdhunden är hatad av alla, mest troligt även av sig själv.

6 kommentarer:

AK sa...

LOL.

Jonas Wiklund sa...

x2

Anonym sa...

Spelar död? När då?

Anonym sa...

Hjärndöd

Hasse sa...

Förtydligande: jag menar att om man ska hålla sig borta från hans hemsida om man nu mår så dåligt av att besöka den. Att lyckas klämma in lite elakheter var lite småkul men det var inte huvudskälet.

Angående att spela död så tycker jag det stämmer in väldigt bra. Om man notoriskt vägrar att besvara all form av kritik så är det liktydigt med att spela död.

Snart är det nytt år. Vem vet, det kanske är mårdhundens år i år?

Anonym sa...

Intressant läsning!