onsdag 13 juli 2011

The Sundsvall Summer Show

Det är i Sundsvall det händer för nuvarande. Bodin & Co har verkligen hållit ångan uppe den senaste tiden. Flertalet nya linjer på, mer eller mindre, nya områden har dykt upp under sommaren.

TUS kan varmt rekommendera både Omsberget och Lillgalten. Båda fungerar bra under sommaren och erbjuder fina linjer i de flesta grader.http://www.blogger.com/img/blank.gif

Omsberget har några pärlor i 7A-7C registret, där en del även har rätt bra höjd. Den mest intressanta sektorn är Grottan, där den finaste linjen jag klättrade var Goddamn,7A+. Även om den mest minnesvärd bestigningen var Nemocera, 7B+, då jag höll på att göra bort mig totalt vid den rätt luftiga urtoppningen.

Lillgalten har lite mer spridning på graderna, med fina linjer i både 6A-6C och 7A-7B regionen. Dock anmarschen till vissa sektorer rätt lång. Finaste linjen jag gjorde där var Le Balance de la slope, 7A+. En linje som jag trodde skulle passa mig bra, men som gäckade mig, var Porcellus, 7B. Dessutom glömde jag helt enkelt bort att testa Trippel axel, 6B+, som såg riktigt trevlig ut.


Therese på Lockoff High, 7A.

På hemmafronten så har det varit lugnare. Det har varit viss aktivitet i Lycksele. Dessvärre har jobb, väder och avståndet satt käppar i hjulen för några större bravader. Men två linjer har hunnits med i alla fall, först ut blev Campus för korta, 7A+-ish och Skenhelig, 7B-ish. Den senare erbjuder ett rätt fint kruxflytt.

Inga kommentarer: