måndag 18 juni 2012

Myggår och urinpadda

Sommarvädret har anlänt och i kombination med stor vattentillgång så verkar myggen födas i sällan skådad takt. Skulle köra ett skönt kvällspass på utegymmet men trots indränkt med myggmedel så blev det en övermäktig uppgift.

Sedan så har vi haft förmånen att kunna nyttja en form av generös nedskräpning vid i20-stenen här under våren ... men nu rör det sig nog mest bara om nedskräpning. Den Beal-padda som funnits vid stenen låg utfälld och den luktade piss. Och jag menar verkligen piss som i urin. Om den är pissad på av godtycklig hund eller ersbodare låter jag vara osagt men den ligger då hädanefter inte i min landningszon.


/H

7 kommentarer:

Eje sa...

Hade inte tänkt att folk skulle ligga och lukta på paddan! ;) Tänkte låta den ligga tills jag gjort den "nya" black russian, vilket tycks ta lite tid. Har haft som rutin att pissa på paddan efter varje icke framgångsrikt klätterpass. Vet inte om det kan förklara urindoften, men troligtvis är det ett djur. Någon som gjort black russian sen jag ryckte krimpen? Grad?

Hasse sa...

Black russian försvann med en del av krimpern. Numera så heter problemet "Ejes urinpadda" och graden är väl enligt mig styv 7A+ eller kanske till och med soft 7B. Dvs, kanske hårdare men jag är nog fel person att fråga då jag är hemmablind.

Linkan sa...

Nog för att form och friktion kommer och går, men vid senaste testet av linjen så kändes det lite hårdare. Det är dock inte en världsdel som skiljer i grad.

Men, kan även vara att jag inte hittat sweet-spot på det som återstår av greppet. Jag gick på fullkrimp på toppen av listen, vilket kanske inte är helt optimalt.

Eje sa...

Hasse: Alltid kul att få ett problem uppkallat efter sej ;)

Linus: Nä jag tror inte heller det är så mycket som skiljer, tycker dock att det känns mycket tyngre att gå för kanten än tidigare.

Hade tänkt åka upp till Stenarna idag. Några problem ni kan rekommendera?

Hasse sa...

Åhh ... stenarna .. jag vill också dit.

Rekommendationer? Typ allt! Området är koncentrerat och de flesta linjerna är bra så det blir inte så mycket att gallra ut. Förare hittar du på 27crags

Linkan sa...

Eje: Precis, sista flyttet är inte lika komfortabelt som tidigare.

Tror du kommer att uppskatta stenarna! Hade gärna hakat på, men det står annat än klättring på tapeten ikväll.. läs vila.

Jag tycker att de finaste linjerna i området är Better Than Art, SID, Lepra och Lock Off. Sen finns det två projekt linjer som är riktigt fina, en dunder linje på slopers på aretén (står som 7B+ projekt, men troligen 7C-8A) och ett krimpigt fanstyg till projekt på huvudsektorn.

Hasse sa...

Enligt SMHI så ska det ju regna i Ske-å idag ... och vara fint här i Umeå.
Lycka till!