tisdag 14 augusti 2012

Livstecken

Efter månader av ihärdigt detektivarbete av Brødrene Dal så har vi fått indikationer på ett livstecken från Linus (kanske mer känd som Professor Kurt Drøvels).

Linus fortsätter sin kamp mot ondskans och desillusionens makter och definierar på eget bevåg helt egna varianter på trillingarnas problem. Senaste i raden är Bermudatriangeln Assis 7C.
Detektivarbete i den högre skolan efter Alfta-mannen!

7 kommentarer:

Linus sa...

Om det är en variant på Breaking Surface är oklart, jag är tveksam om man kommer ut till greppen jag startar i på aretén. Men då jag inte är säker så vill jag inte hävda att jag var först med att göra denna linje.

För övrigt så har graden åkt upp ett snäpp, efter påtryckningar av en något irriterad Magnus.

Problemet är en pärla. Intressant beta med jämn ihållande klättring i 13 flytt i horisontell terräng.

Anonym sa...

Har Falun-Mange repeterat den?

Linus sa...

Nej, inte än.

Det såg lovande ut för honom till att börja med, men efter ett tag började det strula och sedan tog orken slut.

Tror att nya sulor inte riktigt var det optimala, då även ståstarten bet ifrån mer än förväntat för kraftkarlen från dalarna.

Linus sa...

Förövrigt så funderar jag ibland på vitsen med plus-graderna över huvudtaget.

Från 5A är det 21 steg till 8C+ (jag räknar med att man inte använder plus under grad 6). Tar man bort plusen så är det 12 steg.

Behöver man egentligen beskriva ett problems svårighet för att någon skall veta om problemet skulle kunna vara intressant att testa mer exakt än med en subjektiv skala på ca 12-15 enheter?

Anonym sa...

Ok, var kanske lite för nyvaken eller för van med en hätsk grad-debatt. I ärlighetens namn hade jag förväntat mig ett lite mer psykade svar i stil med, "ja det är väll bara att repetera och gradera upp den då".

Jo det är en subjektiv uppfattning. Är din åsikt att problemet är 7C, ska du så klart gradera 7C.

/Magnus.

Anonym sa...

Visst ska det bli en hätsk grad-debatt men vi kan väl ta den mitt i smällkalla vintern när abstinensen kickat in och minnet sviktar. Det brukar förgylla tillvaron.

/Hasse

Anonym sa...

Haha saknar er!
/Stefan