måndag 14 juni 2010

Alltid något

Jonas och Linus (mina adepter) hade varit ute i Flurkmark iklädda både rullskridskor och boxarhandskar. De fick tydligen pyspuka på "Breaking Surface, 7C+" (8A+ innan den nya superlätta sekvensen ála tvilling) och sa något om att de mest troligt aldrig skulle göra flyttet till Bermuda-starten.

Henke och Mats "det var inte jag det var kineserna" Ahlm var ute i sommarvärmen med sina mest positiva vibbar och länkade sekvenserna. Nu inväntas sticket. Vad tror Mats om graden? Lustigt att du frågar ... jag kan inte på något sätt se att den skulle vara lättare än 8A. (7C+-sekvensen tror jag när jag ser den ... helst på film)

Eftersom att syndarna tvivlar så mobil-filmades kruxmovet. Dvs att släppa in vänsterhanden från startgreppet till den lilla krimpern för att sedan gå till startgreppet på "Bermudatriangeln, 7B". Startmovet, att ta sig ut till läppen med högerhanden, hittade vi en riktigt bra lösning på mha av en liten undertagslist i taket.

Seeing is believing

Sedan så fyndade vi en liten vägg i skogen. Urtoppningarna ser riktigt fontanroliga ut.

Notsosecretspot in Mosquito town

Sedan så fick jag äran att äntligen besöka Kantaberg i goda luleiters sällskap. Vissa linjer var helt suveränt fina. Det enda negativa med området är att det ligger avlägset tom för en Älvsbybo samt att det var lite väl utspritt område.

"Zoolander Sittstart, 7B+" ... om nu undrar vad jag håller på med på slutet så var den bara en släng av fontanhandled som infann sig./Mats

7 kommentarer:

Anonym sa...

Förmodligen ert bästa inlägg i världshistorien.
//Hank

Linkan sa...

Skillnaden i "magic-beta" (som förövrigt är Mickes beta) är att man från den position där man först kommer ut med h.hand lägger en tåkrok för att sedan gå in igen med högerhand under taket till ett litet grepp. Därefter går man ut till stora listen som Lorden håller i på filmen.

Jag vill inflika att detta är reach-beroende. Men jag har under min vistelse i Kyoto spenderat timmar av avancerad Yoga (aka druckit Sake på Kareoke-barerna), så kanske är mina leder lite mer tänjbara nu!

Jonas Wiklund sa...

Grymmt!, men jag når inte mellan greppen som Henke håller. Inte ens när ansiktet ligger mot klippan.

För övrigt tycks första movet vara hårdast?

hassemannen sa...

1) Debatt/Jonas: "För övrigt tycks första movet vara hårdast?"

Är det enbart din egen allmänna åsikt eller finns det någon mer som är helt hundra på att det verkligen föreligger så?
Både jag och Henke tyckte att förstamovet var betydligt lättare än det andra.

2) "Grymmt!, men jag når inte mellan greppen som Henke håller. Inte ens när ansiktet ligger mot klippan."

Jag når ... om jag trycker upp ansiktet mot klippan. Men det är ingen fara. Det finns ett grepp för personer >180cm som är nästan lika bra.

3) "Jag är sååå sjukt negativ"

Jag förstår ... jag tycker att du är en fin kille i alla fall. Du får hänga med dit nästa gång så ska vi visa.

/Mats

Jonas Wiklund sa...

Jag gnäller jämt, så är det bara.

Med "tycks" menar jag att jag inte tror jag kan göra första flyttet ens om jag får glass.

Anonym sa...

Vår vän Hasse har ju som bekant en rätt kärv humor och kan med "första movet" lika gärna mena första flyttet ut till det nyfunna underclinget vilket man sedan drar från och således gör det "andra movet" ut till läppen.

Om man jämför de två tydliga kruxmoven så upplever jag dem ungefär lika svåra, (om vi då inte skall gradera efter "time-comparision" idén, vilket gör det andra kruxmovet 5 ggr så hårt).
Det "första" är tungt hårt och det "andra" mer känsligt hårt.

Slutligen är jag övertygad om att repet stoppade båda svingarna.

//Hank

Anonym sa...

Menar ju givetvis "vår vän Mats"