torsdag 27 januari 2011

Lättja, otur och säkerhet

It was bound to happen. Förr eller senare så skulle man givetvis få någon klätterrelaterad pryl släppt rakt i skallen från högre höjder. Nåja, otur i turen, jag verkar ju ha överlevt.

Vad hände?
Jag fick en ganska maffig/tung modell av insexnyckel precis mitt på skallen från ca 7 meters höjd. Ett rejält "klonk" ljöd tydligen i hallen. Sen så blev det svart.


Först så tänkte jag ungefär i stil med "jaha, nu var den här säsongen också åt helvet" men insåg sedan något i stil med "jag tänker, alltså kan det inte ha varit allt för farligt". Men jag var inställd på att det var några av de nya fina stora tunga CORE-greppen som kom flygande. Tur var nog att det bara var en insexnyckel. Tur också att den inte landade med den spetsiga delen neråt. För med den anslagsenergin, och spetsen neråt, så hade den garanterat gått genom skallbenet.

Nog om (min) tur.

Det var ren och skär jävla LÄTTJA som gjorde att jag fick den i skallen. Ett par minuter tidigare så blickade jag upp och såg att snubben hade hängt väskan (singing rock gear bag) högst upp på väggen i enbart axelremmen över ett inte allt för stort grepp. Själv så var han nere på backen och jag misstänker att man inte lämnar en väska på väggen om den är helt tom på grepp. Redan där borde man ha anat oråd. Men han hade ju satt ut avspärrningar så man tänkte väl att ingen ska ju ändå gå där, förutom han själv.

Ett par minuter senare så gick jag på utsidan av avspärrningen, tittade upp och tänkte "bara jag inte får väskan i huvudet", tittade ner och PANG. Efter ett tag så såg jag insexnyckeln och då jävlar brann det.

-"Din d**** j**** s***** j**** i****, hur j**** d** i h****** kan man för i h***** bli?!" (OK, det tog inte slut där. Faktum är att gjorde som Dansken och förklarade så att alla förstod läget via en härlig monolog.)

Hade det varit otur så hade jag accepterat ödet. Jag har varit offer för "otur" tidigare och tagit det som en riktig man/kvinna. Denna gång så handlade det bara om ren LATHET och brist på OMDÖMME.

När man jobbar med höghöjdsjobb så ska alltid SÄKERHETEN gå först. Väskor, borrmaskiner, insexnycklar och allt annat som man kan sätta fast ska man sätta fast. Det finns slingor, tejp och karbiner till förbannelse vid väggen.

Hur jag mår?
Fortfarande rejäl huvudvärk med saftig bula på skallen. Dessutom inte helt glad.

4 kommentarer:

Dansken sa...

Helt rätt! Monolog och en rejäl idiotförklaring till personen, uppskattas och hade förhoppningsvis (alla fall för egen del) en läkande effekt!

Hasse sa...

Jo, nu kanske "personen" fick ta ett väl stort hundhuvud men det är han värd. Trots allt så kan man vara tacksam att nyckeln träffade en erfaren gammal sur gubbe som enbart har som agenda att få folk att öppna ögonen för hur otroligt viktigt det är att ha koll på säkerheten.

Jag är inte på något sätt intresserad av att hänga ut personen, gå till polisen, klaga på föreningen eller allt annat onödigt som skadar vår verksamhet mer än hjälper den.

Jag delade en erfarenhet och hoppas någon drar lärdom.

Phatkat sa...

Tur att det ändå gick förhållandevis bra. Vi kan ju alla hoppas att slaget förändrade din personlighet till det bättre. Hoppet är ju det sista som överger människan.

Hasse sa...

It takes one to know one