måndag 31 januari 2011

Ny strategi

Dagge sa något vist för ett tag sedan [1]. Han sa att man skulle fokusera på att utveckla sina styrkor mer än sina svagheter. I mina öron så lät det helt perfekt. Själv så har jag harvat på i flera år med diverse "open hand"-träning. Det har till och med gått så långt att jag tappat den naturliga gåva som man tilldelas när man växer upp i byn med det fantastiska kranvattnet. Gåvan att krimpa. Alla från byn kan "full krimpa"! Faktum är att fullkrimp är tämligen det enda man behärskar. Byn med de små positiva listerna erbjuder nämligen inget annat.

Efter höstens superbedrövliga fontan-resa så stärktes mina (eller Dagges) idéer om "back to basics". Sydde [2] har en magisk fullkrimp som man enbart kan beundra. Där stod jag och drömde mig tillbaka till full-krimpens storhetstid.

Sagt och gjort. Jag har satt mig själv på fullkrimp-träning under ett par veckor. Från början så gick det piss och jag tvivlade på mina minnesbilder om krimpgåvan. Men så igår så besannades alla våra farhågor (Linus och Jonas lät verkligen från själens djup jätteglada för min skull, yeah right).

Linus och jag drog ut till Strömbäcks Klätterarena för att sluta upp med powergurun Jonas. Vi hade inte varit där sedan i våras och jag såg fram emot stortorsk. Moon-problem på Moon-bräda = tokkrimp.


Foto: Jonas på Moon-väggen i strömbäck

Efter ett tags harvande så satt den helt plötsligt. Ett hårt moon krimp-problem. Och jag som aldrig bouldrat 7C, varken inne eller ute [3]. Och inte för att dumdryga mig men jag hade nog lite marginal också. Men i ärlighetens namn så var den givetvis helt felgraderad. Max 6C, jag använde ju inte ens det onödiga fotsteget. Iofs så gjorde jag inte ens alla moves när jag körde där i fjol men det hör inte hit. Då hade jag ju inte fullkrimptränat.

Summa summarum: Nu blir det fullkrimp för hela slanten. Slut med fjanteriet att bli lika dålig på allt när man har möjligheten att bli enbart halvpissig på något.
[1] Dagge hävdade att han han aldrig sagt det. Dock så medgav han att han faktiskt skulle kunnat ha sagt det samt att han dessutom inte lägger sina uttalanden på minnet. Att det dessutom fanns fler oberoende vittnen tyder på att det faktiskt finns en möjlighet att det var sagt så.

[2] Helt ärligt. Har ni kollat in Syddes 27crags-scorecard från höstens fontanresa. Helt jävla otroligt. Vilken maskin.

[3] Givetvis så finns det inga inomhusproblem som är svårare än 7A. Att tro något annat är självbedrägeri. Det finns lätta och svåra men definitivt inga 7C. Dessutom så är Umeå soft.

2 kommentarer:

Linkan sa...

Att bejaka sina starka sidorär helt klart ett vinnande konceptet för oss amatörer.

Om inte ens Anja Pärsson förmår att vara bra på alla grenar i sin sport, trots i stort sett obegränsad tid för träning, hur ska då en vanlig dödlig hinna med?

Nej, jag gör som du. Jag går all-in för en brant och krimpig säsong 2011.

Varför jag trots detta ska fara till Fontan och inte till Alperna är så klart fortfarande ett mysterium, så även för mig.

Hasse sa...

Det blir alperna i sommar. Efter 1 juni så är jag som bekant "till arbetsmarknadens förfogande". Baksmällan lär väl släppa vid den 10:e så efter det blir det avresa.