söndag 27 mars 2011

Uppvak


Precis som förra årets resa till font så känns återkomsten hem som att vakna upp ur koma.

Förra året betalade island tillbaka sina bankskulder i form av vulkaniskaska som lamslog europas flygtrafik. I år bombar världen Libyen, i ledning av Frankrike(!?). Japan är däckad av jordbävningar, tsunamis och radioaktivitet. Mona Sahlin har ersatts av nån snubbe med mustasch (Juholt?). Allt detta sker medan man har spenderat tre veckor med att slarvat omkring i skogarna runt Fontainebleau och funderat om man endå skulle ta och köpa sig en poff-boll.

Hur gick det då?

Mja, som väntat så blev det inte speciellt mycket gjort på listan. Écaille de Lune gick iofs ned fort denna gång, men resterande problem bjöd för starkt motstånd även denna gång. Det positiva var att det kändes bra mycket bättre på dessa problem jämfört med tidigare besök.

Men återigen så var det helt uppenbart att jag har svårt att hantera ett ställe som Fontan. För många bra linjer i skogen och dålig fokus är en farlig kombo. Det blir lätt lite för mycket av det goda. Men, det var en sjuhelvetes träningsresa och denna gång är jag inte lika ledbruten som jag varit efter tidigare resor.

Gårdagen ägnades åt att snabbtesta formen här på hemmaplan. Håkmark bjöd föga motstånd och först började jag fundera hur det egentligen står till med graderna där ute. Fast med tre veckor i font i bakfickan och en rellativt lugn sista veckan så är nog formen bra. Jag tror att våren kan bli intressant!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja du va fan psykstark Linus!
Tack som fan för guidningen, två fina 7b att jobba på minsann! /steffo

Hampus sa...

Välkommen tillbaka till klätterparadiset Umeå! När tros Mosjön vara klätterbart?

Linkan sa...

Ingen orsak Stefan, du såg ut att vara bra på gång på dom, så det kommer nog att fort!

Mosjösäsongen börjar väll till helgen?!

sydde sa...

Välkomna tillbaka. Hoppas ni inte hade alltför trevligt när jag nu bangade.
Osis att du missade ett problem eller två Linus, men det gör man ju alltid - kul att du känner dig i form - det är en go känsla.