måndag 4 april 2011

Snöslask och ny betaÅrets premiär i Mosjön i söndags blev en succé, men för egen del så höll den på att sluta i fiasko redan innan den börjat. Att glömma storskona hemma var inte den bästa starten då anmarchen utgjordes av 1 km pulsande i sockersnö upp till knäna. Däför var det inte undra på att de nya besökarna, Magnus, Clas och Stefan, var rätt skeptiska på vägen upp till området.

Men jag tror att även de tyckte att det var värt besväret. Stenarna hade iofs inte hunnit torka upp helt och hållet, men i taket på den stora stenen så kunde vi i alla fall jobba in flytten på två av stenens fina linjer, Shangri-La och Mumana.

Dagens höjdpunkt var att Magnus listade ut betan till sittstarten på Mumana. Två stora flytt, en häl- och en tåkrok, vips så är man inne i i ståstarten, utan att förvirra sig ut alltför mycket på aretén. Flytten var inte gratis, men efter en del jobb så länkades flytten, men en blöt urtoppning förhindrade några seriösa press. Hursom heltst så är sittstarten är ett riktigt fint problem som jag ser fram mot att få köra på igen.

7 kommentarer:

Hasse sa...

Hur gick det för våra gäster då? Var de lyriska och sjöng hymner som fick självaste Aragorn att lysa av avund. Har man äntligen fått se Sveriges överlägset enskilt bästa boulderblock så finns det ingen återvändo.

Vanligtvis så brukar folk tycka att Mumana är en nybörjar-7B. Dock så brukar de ändra åsikt innan korrekt start är gjord. Samt "hur svår kan urtoppningen vara?" och "kommer jag till kanten så har jag gjort den" ;-)

Anonym sa...

Överlägset bästa boulder jag har vart till i övre sjua registret (inräknat de linjer som inte är gjorda). Dock har jag inte varit ut till alltför många svenska fält.

Magnus med betan.

Anonym sa...

Nja blev nog lite förvirrad kommentar, vet inte vad de linjer som ej är gjorda kommer hamna på. Men ett grymt block är det.

Magnus

Anonym sa...

Ja vi gjorde ju cheese-starten med vänstern i underkling och ingen urtoppning och då var det ju VÄLDIGT soft 7b, ser fram emot att pressa på nirvana och sittstartmumana dock för var jävla fin sten som sagt. Bara kukfingrarna läker nån gång!
Har för övrigt införskaffat linusfrisyr i hopp om att det ska göra mig lika stark som honom!

/steph

Anonym sa...

Och vadå gäster, vi är fan inga gäster! Krya på dig gamle man så man får se dig nån gång!

Hasse sa...

Enligt tillägg i jantelagen så är alla invandrare till norrlänsk ort per definition gäster.

Kul att ni hade kul ... själv så sliter jag mig min hälsa

Anonym sa...

@Linus: hur går det med filmproducerandet?