måndag 30 maj 2011

Lycksele

Som Lorden redan rapporterat om så var det scoutning av block som stod på menyn under söndagen, pga i hållande regn.

Fyra områden och 30 mil senare så är det med lite förvirrat minne som man försöker att sortera sina intryck, för jag gissar att vi sett mellan 40-50 stenar med mer eller mindre klättervärda linjer på.

Här följer en väldigt kort resumé. Både Lycksele och Tuggensele är väl värda att besöka, men framförallt Lycksele stack ut lite extra. Lycksele har ett område med flertalet stenar av rätt storlek med fina linjer. Av dessa är många både branta och grepprika. Tuggensele har även det en hel del att erbjuda, kanske inte riktigt lika solklara linjer som i Lycksele men inte på något sätt dåligt. Stenarna är överlag av god storlek.

Båda områdena får betyget "Väl Godkänd" av TUS och vi hoppas i framtiden kunna återkomma med lite mer matnyttigt information, såsom rapporter om klättrade problem, från dessa områden.

Här kommer några smakprov från Lycksele. OBS: den sista kräver bultning.

13 kommentarer:

Bruno sa...

Fina stenar,

Hur är det med stenkvalla och grepp? Det ser relativt grepplöst ut.

Linkan sa...

Jätten i Lycksele är grepplös på facet, i allafall de första 4-5 meterna. Båda aretérna har dock mer grepp att erbjuda. Så 2-3 linjer går nog att bulta upp på denna.

På övriga stenar ser det bättre ut. De har båda formationer och lister, som borgar för att att det inte bara skall handla om att slappa aretér-kantern tills man har helt slut på hud.

Det är största skillnaden mellan Lycksele och Tuggensele. Lite glesare mellan greppen på det sistnämnda området. Men därmed inte sagt att det inte finns fina linjer där heller.

Bruno sa...

Det ligger ju relativt nära också. 9-10 mil är ingenting så länge det är bra. Jumkil är nästan 10 mil från Stockholm.


Känns det värt att dra tillbaka?

Hasse sa...

jo

Linkan sa...

Hasse hann före..

Men, som han säger, absolut. Det är kanske inte så att jag kommer att dra med mig hiltin för att bulta upp jätten (kanske mest pga av brist på kunskap och förmåga), men boulderingen är helt klart värt resan från Umeå.

Området har bättre potential än tex S2 här på hemmaplan.

Robert sa...

Låter bra ,man brukar alltid se nya linjer på andra -tredje besöket som man inte såg först.

walkerkearney sa...

looks sick! nice to know that folks are getting out and finding boulders. wish it was closer to gbg

sydde sa...

Shit. Coup de Grace?

Hasse sa...

Exakt ... fast mycket värre.

Enligt google-maps så finns det ytterligare stora stenar i området (om man är beredd att gå några hundra meter). Vi scoutade enbart sånt som låg inom 50m från vägen och där fanns det som sagt ett par pärlor.

Minus: 12 mil bilfärd
Plus: 100m anmarsch, Frasse-grill 3 min bort

Anonym sa...

Om intresse för en tvådagarssession finns kan vi bo i min brors stuga, förvisso fem mil därifrån, men med dagens bensinpris så kan det kanske ändå vara ett alternativ. Dessutom tror jag minsann att jag behöver lite egentid.
//Henke

Linkan sa...

Henke: räkna med besök!! Har kollat lite mer på kartan runt området, vi såg tydligen inte så mycket av det som finns där. Det ser ut att finnas några till bjässar i krokarna

Amanda sa...

Har googlat på bouldering+umeå i desperation och hamnade. Jag har flyttat från göteborgs skärgård där jag tidigare kunnat klättra obegränsat till Umeå. Problemet är att jag inte har den blekaste om vart jag ska ta vägen och klättra. Finns det någon boulderguide över området i västerbotten eller har ni något tips på vart tusan jag ska ta vägen(letar efter relativt enkla problem mellan 4-6.) Vart ska jag ta vägen? HJÄLP.

MHV Amanda(0705423495/eklundan@hotmail.com)

Hasse sa...

Håkmark är nog det bästa området att introduceras till klättring i Umeå i 4-6 registret. Fina problem i lättare grader, medel-höga och med bra landning.

http://www.borrbult.nu/p/forare.html