måndag 10 september 2012

Örsjön

Efter att ha fått rejält med pisk i Mosjön på lördagen så bestämde jag och Therese oss runt lunchtíd på söndagen att styra skutan ner mot Härnösand. Örsjön såg intressant ut, då en videobeta av Limitless väckt intresset.

Limitless 7C, för kortare individer är highstep och lite extra krut i bålen the-ticket-to-ride. Foto:Therese Eriksson.

Området var lätt att hitta. Man parkerar vid den parkering som är rekommenderad på 27crags-sidan, knatar rakt på längst vägen, går raktöver en äng, tar av på stigen rakt fram och svänger sedan av vänster när stigen delar sig efter några hundra meter. Tid för anmarsch ca 10 min.

Väl på plats möts man av två block av skaplig storlek. Molotovblocket är det finare av de två och erbjuder tre tydliga linjer. Vänster areté Molotov 6B+, i mitten Limitless 7C och på höger areté Larsas Vitval 7A. Stenen är dock rellativt vass, varför sommarsessioner nog inte är att rekommendera, men så här på hösten var gick det rätt bra att köra på.. om man inte börjar sladda för mycket på greppen.. då går det fort utför.

Väl på toppen av Molotovblocket bör man ta sig tid att titta ut över det landskapet, vid solnedgången var det imponerade vackert.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Roligt med en repetition av limitless!
Så den var 7C? Var lite tveksam efter att jag satte den, men tänker mig att den kanske är en 7C där jag har lite längdfördel.

/Peter

Anonym sa...

Jo den var rolig att klättra!

Reflekterade kanske inte jätte mycket över graden. Har klättrat lättare 7C, men även hårdare 7B+. Tror att det där kommer att ge sig med tiden.

/Linus