tisdag 16 oktober 2012

En BIMBO till SM

Valet av att ta lägga dyra pengar på ett flyg ner till Storstan och delta på SM inomhus skulle i vanliga fall kännas som någon form av vansinne så här års. Samma pengar skulle lika gärna kunna ta en till varmare bredgrader eller vart fall till något utomhus crag med bättre väder. Men, det har regnat och varit allmänt skitdåligt väder här i Umeå under i stort sett hela hösten.

Så med tanke på bristen av utomhus klättring den senaste tiden känns valet av SM före utomhus rätt logiskt. Fast nog hade det vart trevligt att få nypa lite mer sten framöver.

Nu när utomhus abstinensen är som värst är det inte utan att man blir smått nostalgisk när man ser hur 27-crags till slut börjar arta sig. Att på avstånde få följa en klassiskt graddebatt på klassiskt BIMBO-manér värmer själen hos en gammal räv som mycket väl kommer ihåg hur det kunde gå till på den gamla "goda" tiden.

Om nu baranågon kan "retro-claima" FA, alternativt kommentera grad utan att klättrat problemet, så är bilden fulländad.

Tar en kaffe och bulle i väntan på att debatten skall fortsätta, vem vet, kanske det hettar till.

4 kommentarer:

Gustav sa...

Hej Bullen!
Om jag klättrar ett problem där jag gör alla flytt tvärt emot vad som är det normala lösningen. Exempel flyttar vänster hand där det är uppenbart att flytta höger osv.
Blir det ett nytt problem då och kan jag ränka det som en FA?
MVH
En osäker klättrare som gärna vill ha de 30 extra poäng en FA ger.

Linkan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Linkan sa...

Resan till andlig upplysning är däremot och djupare insikt börjar vid I-20 stenen.

http://27crags.com/crags/i-20/topos/main-boulder

Den som söker hen skall finna.

sydde sa...

Tja. Faktum är att det (väl?) bara är Jon som vet vad han pratar om eftersom det bara är han som klättrat "varianten". Vi andra kommenterar alltså utan att ha klättrat problemet kan man säga - humor, eller hur!?