måndag 25 mars 2013

Skönt att vara tillbaka

Första besöket i Mosjön var klart godkänd. Anmarschen underlättades avsevärt av att några lokala skoteråkare kört upp ett spår som går halvägs upp till stenarna, vilket var mycket tacksamt. Solen sken dessutom och gav tillräckligt med värme för att man skulle kunna sitta och vila mellan pressen i t-shirt.

Nästan så att man började fundera om säsongen slutade samtidigt som den startade?!

Skämt åsido, friktionen var sjukt bra. Där det inte var is eller smältvatten d.v.s., för tyvärr så var det fortfarande en del snö kvar på stenarna, men till påsk så skall nog majoriteten av större stenarna gå att toppa ur, och problem som Hyberborea var helt framtinade.

I och med att jag på förhand visst att det troligen skulle vara mer eller mindre omöjligt att toppa ur någon av problemen på grund av snö och is så spenderade jag dagen med att testa igenom de projekt som jag tränat inför i vinter.

Stora målet för året är länken mellan Mumana Assis och Nirvana. En 18-flytt lång resa utan vettiga vilor. Starten är en lurig 7C+ sekvens på 6 flytt för att ta sig in i Nirvanas startgrepp (varav 3 skiljer sig från sekvensen i Mumana assis) och där den stora utmaningen nog blir att utföra Nirvanas krux som flytt nummer 14. Efter en ordentlig uppvärmning så gick första länken ner efter 5 försök, men sedan snöade jag helt in på matchningen in i Nirvanas startgrepp. Jag tror mig komma ihåg hur det skall göras, men fick inte till det denna dag. Bättre lycka nästa gång.

Mål nummer två är Armins fina sittstart till Soulweeper. Ett problem i 8B-regionen med en riktigt hårt krux. Dessvärre var denna linje för blöt för att jobbas på, med jag fick i alla fall klämma på några av greppen.

Dagen avslutades istället med att gå igenom flytten på sittstarten till Return to Sender Assis. Vilket påminde mig om vilket sjukt fint problem det är.
Tack Lorden för de fina bilderna

Inga kommentarer: