söndag 7 april 2013

Många bäckar små

För ca 1.5 år sedan tröttnade jag på 8a.nu nyhets rapportering och av dess syn på klättring. Jag valde då att deaktivera mitt konto och flytta mitt scorecard till 27crags.com.

Jag trodde därmed att jag inte längre var endel av 8a.nu.

I helgen aktiverade jag mitt konto igen för att stå upp mot 8a.nu:s hetsjakt på Carlos, läs nedan för mer information om detta. När jag aktiverade kontot så noterade jag att mitt scorecard fanns kvar. Om det fortfarande räknades in i databasen under tiden mitt konto var aktiverat är oklart, men jag är rätt säker på att så var fallet.

Jag funderade ett tag och kom fram till att ett sätt för mig som enskild person att sätta ner foten mot nätmobbningen som drivits av 8a.nu är att manuellt ta bort mina gamla ticks i scorecardet.

En av grundpelarna i 8a.nu är dess databas, jag har själv och vet andra som har varit emot hur 8a.nu sköts, men ansett att databasen har varit så bra att de haft kvar sin användare för att komma åt informationen som finns där i. Jag känner att det inte räcker för mitt eget samvete, därför går det snart inte att hitta igen mitt bidrag till denna databas. Jag började med att ta bort alla FA, sedan alla rekommenderade linjer och håller nu på att tugga mig igenom resten.

När jag började igår innehöll 8a.nu databasen: 2 521 056 ascents
När jag började skriva detta inlägg hade den:  2 520 938 ascents 
Nu har den:                                                    2 520 866 ascents

Jag har sett att andra gjort som jag. Många bäckar små.. 

2 kommentarer:

Jonas Wiklund sa...

Sjukt segt att klicka bort bestigningarna en och en. Drygt halvvägs där.

Magnus Eriksson Brändström sa...

Jag gjorde detta för snart två år sedan. Ett jävla hästjobb!