lördag 18 maj 2013

FA hets, eller skit in, skit ut

Igår fick jag ihop ett rätt gammalt projekt. Det var aldrig frågan om att jag hittat en drömlinje rent estetiskt. Den är långt från det. Men där jag först började jobba på den så föreföll linjen befängd. Första tanken var att lägga upp någon form av häl eller tåkrok ut till höger i några av juggarna för att underlätta klättringen.

Mot detta infall sa Jonas Wiklund bestämt nej, med motiveringen att det skulle vara rena linjer skilda från varandra på den lilla klippan. Då Jonas både var local och umeås klättersällskaps ålderman var det inte mycket att orda om, handsken var kastad, bara att skrida till verket.

Eftersom att det faktiskt finns riktigt fina linjer bredvid denna, Mobilt arbete och dess sittstart är riktigt fina linjer, så var det först nu denna säsong som jag började att verkligt fokusera på just denna linje. Innan dess var detta alltid det man avslutade dagen med att köra på. Ofta dök då tanken upp på att detta var "next-level-shit", potentiellt min första 8A+.. eller kanske mer? Antar att jag fick min slev av hybris serverad.

Nu efter några sessions denna vår så började betan slutligen sätta sig, så känns det som att den faktiskt landar på den grad jag avskyr mest.. 7C+. Den är nog hårdare än Enjoy (bara att lätta häcken från backen är värre än det ser ut), men tror inte att den når hela vägen upp till 8A. Så jag går mot mina egna principer och slår ett slag för plusgraden.

Hursomhelst, här har ni beta, tillsammans med lite extra-shit:

3 - The movie from The Umeå Show on Vimeo.

Slutlig kommentar till namnet (Jonas verkade oförstående till detta). Eftersom jag inte själv fick välja hur linjen skulle klättras, så tog jag mig friheten att själv välja det namn jag bäst tyckte reflekterade linjens klättring. Man kan inte få allt :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Nice, mer problem