tisdag 28 april 2009

Projekt Mosjön

Ett nytt projekt är under utveckling på stora stenen. Precis som alltid så är alla projekt i det området öppna och vi ser särskilt besökare med grav form av FA som extra välkomna.

Projektet delar starten samt de fyra första flytten med Nirvana och delar utsteg med Mumana. Den vise mannen säger att det rör sig om en tragisk variant, och det stämmer nog i de flesta fall, förutom då just på denna sten. Kärnan i problemet är nämligen de tio spektakulära förflyttningar som krävs för att ta sig mellan problemen. Idel högklassig klättring farligt nära den åttonde graden.


Fotograf: Jonas Wiklund

PS. Säsongen har precis startat i Norr, vilket man kanske inte kan säga söder om dalälven. Gästfrihet och guidning finns. DS
.

PS2. Ännu är ingen sittstart är etablerad. Vissa tycker att sittstarter kanske inte ger så mycket men när man som i Nirvana-fallet får ytterligare 7-8 förflyttningar så ter sig sittstarter annorlunda. Vi har helt enkelt inte hunnit med. DS2.

4 kommentarer:

sydde sa...

Vi är några suktande fjollträskare som ska försöka masa oss upp nu när sässongen snart är över här nere... typ.

Kanske kan det bli nästa helg eller där nästa. Lär höra av oss.

hassemannen sa...

Vi väntar med andakt

hassemannen sa...

Jag är lite "justerad" för tillfället. Beräknar vara tillbaka på banan om sisådär några veckor. Sherpas kan mest troligt ordnas.

Prel. diagnos blev rupturerad muskelinfästning till latisimus dorsi.

Jonas Wiklund sa...

nu är i alla fall alla move gjorda på Nirvana-Murmana.