måndag 10 augusti 2009

Halvtidsrapport

Førsta veckan i Norge ær avklarad.

Jag anlænde på søndagen till Straumvassbotten, dær Micke och Karolina redan varit på plats i en vecka. Høga temperaturer gjorde att vi under kvællen tog oss ut mot kusten i Mjelle i hopp om något som liknar stick.

Æven vid kusten så var det dock høgsommarværme, men det gick endå att klæmma ur lite klættring under den senare delen av dygnet. Mjelle ær inget stor område, men det som ær etablerat håller god kvalitet.

Guldkornen hær ær Glenns Roof (6B..yeah right), Trine Spotter(6C) och Kjærleiken (6B). Volvo 245 (7C) och Steepstone (7B+) ær också helt ok, men kanske inga superklassiker direkt.

Ett stort plus før området ær sjælva omgivningen. Fin sten, fina berg runtom och helt underbara vita sandstrænder.

Efter två dagar klættring så bar det på onsdagen vidare ut mot Lofoten.

Væl hær så har det mest blivit klættring vid stenarna vid Stem Basten, æn så længe. Micke har krossat det mesta han testat (Tare Baby (7C), Michael Knight (7B+), Sea Gold (7C) etc). Det gick lite segare før Karolina sedan vi kom ut till Lofoten, men efter två vilodagar så var hon tillbaka. Hon gjorde en snabb bestigning av en vældigt fin 6C på Tare Baby-blocket och var inte långt borta på en 6C+ på Knight Rider-blocket. Sjælv så har det också varit lite småsegt, men igår kændes det som att det børjar slæppa lite på Tare baby (ett move kvar att gøra).

Nu skall jag fortsætta min andra vilodag før resan, med att førsøka hitta igen reservdelar till ena tæltpinnen.. don't drink and sætt upp tælt!

1 kommentar:

Cajsa är... sa...

Najs att finvädret håller i sig! Missa inte Panorama (7b) som ligger vid Presten boulders precis vid vattnet. Hoppas ni får fortsatt göttigt och en massa fina tick!!