måndag 17 augusti 2009

Vår okände hjälte

Det är helt klart skillnad på folk och folk. Bland de som återfinns på den övre halvan så hittar man de som gör seriösa förare samt de som utvecklar allt som bara överhuvudtaget kan anses som klätterbart. Mao de gör precis allt sånt som inte jag/vi prioriterar (och här räknas inte föraren över I20 in då andra motiv än enbart godhet låg bakom ;-)
Situationen i klättersverige är den att man mer eller mindre känner alla i sin region och via en annan (gemensam) person så känner man precis alla andra i det avlånga landet. Redaktionens nye hjälte ligger tyvärr det där magiska ledet bort så vi kan bara nämna honom vid namn. Vår okände vän "Ulf" har förkunnat att han har mer eller sett till att Mosjön utvecklats från en monstersten till ett godtyckligt område i Font med närmare 100 problem! Så här inför stundande prestationssäsong så sitter redaktionen som ett gäng snorvalpar som inväntar tomten inför julafton (då vi har gjort antagandet att det är samma person som ligger bakom den fina Husum-föraren).

En annan rolig nyhet är att en av de gamla förgrundsgestalterna i team Bojn har gjort comeback. Och en lovande sådan dessutom. "Fjodde" är kanske inte riktigt tillbaka i gammal god form men om man ser till det 7-8 år långa uppehållet så måste man bara förundras. En sak är då säker; i byn så föds man med full-crimp! (Ge han några månader så kommer han att vara bättre än någonsin!)

10 kommentarer:

Linkan sa...

Hatten av för Ulf!

Det ska bli intressant att se hur föraren när den är klar!

Pär sa...

Helt fantastiskt! Jag kom ihåg hur förvånad jag blev när han skickade första mailet om Husum för några år sedan. Mäktig snubbe!

ulf_gustafsson sa...

Tack för uppskattningen!

Det enda som krävdes var en myggrik semester, borstar, bil å några svängar in på Hägges bageri...

Jag skall inte hålla er på halster så länge till, jag satsar på att färdigställa Das Fhürer i slutet av denna vecka.

Om någon känner sig kränkt av min framfart så ber jag om ursäkt för detta, det kan vara så att några av problemen i skogarna redan var klättrade, korrigera detta isf i Sverigeföraren.

Den som väntar på något gott mår dåligt av att vänta för länge! :-)

hassemannen sa...

1) Jag tror att de som tycker det är viktigt med FA redan har detta registrerat på sverigeföraren.

2) Det enda som kan vara mindre positivt är att någon tyckte att vissa av "pilar/bakgrund" kan sticka i ögonen på annat folk. Vi vill inte ha en repris på S1 så det vore att föredra att göra markeringarna så små/obemärkta" som möjligt.

3) Väntar man på något gott så får man alltid vänta för länge.

Linkan sa...

Ja det där med FA löser sig själv. Det är bara några få linjer som har en lite luddig beskrivning i sverigeföraren så det tror jag absolut inte att du behöver bry dig om.

Angående pilar på boulders så är jag själv restriktiv när jag sätter upp nya linjer, jag brukar hoppas på att bild med förklaring räcker.

Jag var nere i Mosjön i måndags och såg att de var pilar uppsatta och jag tyckte att de som var utsatta på Linedance-stenen var bra. Deras mörkröda färg smälte in väldigt väl med stenen, vilket gjorde att man inte såg dem förrens man stod nära stenen. De är alltså till hjälp för nya besökare, utan att störa någon annan.

Pilarna på "Lilla" stenen var dock i mina ögon lite väl synliga för min egen smak. Förvisso väldigt tydliga för nya besökare, men kanske lite in-your-face för icke klättrare.

Jag hoppas att du inte tar detta som enbart gnäll, för jag tycker att det är bra att du tagit dig tid att åka dit att rensa, för det finns (eller kanske numera fanns) mer att göra i området. Husum-föraren är jäkligt fin, så om det den över Mosjön blir något i närheten så vore det riktigt gött!

ulf_gustafsson sa...

Ni har rätt!
Man skall vara försiktig med färgmarkeringar...tyvärr blev jag lite ivrig med färg å pensel.

Måste vara Hägges blåbärskaka som är "mind-altering" :-)

hassemannen sa...

Du Ulf,
nu vill jag inte att du tar det här på fel sätt men; varför döper du problem som fortfarande är projekt?

Exempel (den mäktiga areten) Q1: Som du säkert sett så var den stora granen stamkvistad, stockar/träd/buskar/torrfuror bortburna, en urskog med enbärsris bortrensad samt att landningen var hyfsat fixad.

Det känns lite konstigt att ett av Norrlands hårdaste öppna projekt helt plötsligt har fått ett namn utan att för den delen ha fått en bestigning?!

I övrigt så undrar jag om det finns det någon "orginalfil" så att man kan gå in och göra ändringar? Exempelvis så ska det in ett projekt mitt på väggen till höger om Q1. Visst ser den tunn ut men det är helt klart en linje/projekt!

Jag tycker du har gjort ett riktigt riktigt bra arbete med föraren. Nu är det helt plötsligt ett område "för alla" och det ska du ha grym cred för!

/Hasse

hassemannen sa...

Ulf:
Finns det någon möjlighet att du sätter tillbaka (Jonas) bilder på lilla och stora stenen? Eller har du andra alternativ (typ skiss) som ska dit i stället?

/H

ulf_gustafsson sa...

Ni har helt rätt boys!
Skall fixa bättre bilder till stora resp lilla blocket. Jag gör det under denna vecka.

Ledsen om det där med project, det är klart det är bestigaren som namnger projectet.

Tack för era synpunkter!

/Ulf

hassemannen sa...

Njae, eller ... det brukar bli som så att om man lagt ner en massa tid på avverkning och rensning så brukar man per automatik ge problemet ett projektnamn.
Men historiskt sett alltid FA förtur på namngivning (oavsett om han/hon har gjort grovgörat) ... varför får ni fråga någon annan om!

Sedan så skulle vi behöva få möjlighet att ändra i översiktsbilderna. Från föraren så ser jag att de tre linjer som jag tänkte ta mig an på Q-blocket inte riktigt överensstämmer med din syn.
Jag vill förutom Q1 även ha linjen till vänster om areten (utan vertikalspricka => start Q2) samt linjen till höger om areten som problem/projekt i föraren. Dvs jag skulle behöva kunna förskjuta numreringen.

Sedan så är det kutym att man i förare markerar ut starten (och inte slutet). Dvs "burning man" (Q2) ser ut som att den egentligen startar i Q4.

Sist men inte minst så var det den totala avsaknaden av bilder som jag frågade om. Nu ligger det nya bilder på stora/lilla och då är ordningen återställd. Fint!

/H