tisdag 6 oktober 2009

Jonas

Eftersom att jag är en man som står vid mitt ord så kommer här det utlovade inlägget om att Jonas inte kan klättra hårt, eller i alla fall inte >8a.

Jonas har nyligen bl.a. gått Niemisels vackraste led, "Bä bä vita lamm, 7c+/8-whatever", men eftersom att även den är "soft" så måste vi (kollektivet för beundran av nakna tyska klättrare) inse fakta att Jonas är en direkt svag klättrare och kommer så även alltid att förbli. Psyket på professorn hamnar helt klart i botten av obegåvade och omkretsen på överarmen är inte i närheten av UIAA's rekommenderade 51 cm ... men som tur är så är han grymt snygg!


En oärligt stulen profilbild från facebook. Fotograf: (borde vara) Conny

7 kommentarer:

Jonas Wiklund sa...

I would shag me, that's for sure

sydde sa...

Så sjukt snygg. Och duktig!
Fråga:
Det här med 7c+ - kan det vara så att Bä bä är en 7C+ in i en 7c+? I så fall är karln ju fakstiskt rikitg stark!

annan fråga:
Är det där gängse (om det finns nån sådan) betan på insteget? Mitt minne från att bevittnat Fransson säger att han gick in i monounderclinget från en mycket högre position för väsnethanden - kan det stämma eller är jag minnesslö?

Jonas Wiklund sa...

Oroa dig inte för mono-underclinget Fredrik. Den sekvensen är typ 7A/A+, men ser cool ut på bild. Martin höll säkert vänster hand där jag höll den, det finns inga alternativ alls.

Infallet längre ner är mycket hårdare.

Och nej, tydligen använder jag ålderdomlig 90-talsbeta och inte modern beta framtagen för små dvärgar med tunna fingrar. (Jag har aldrig sett någon klättra Bä Bä, så jag är inte helt säker.)

Martin F sa...

Grattis Jonas!

Jag håller naturligtvis med dig om att det är de första flytten inklusive insläppet som är cruxet. Sen är det bara att hålla i hela vägen upp till hyllan. Mono-undertaget ser även jag mer som ett coolt bonusflytt!

Grattis!

Fredrik sa...

I would shag you.
Grymt bra Jonas, du verkar verkligen ha hittat formen. Grattis!

sydde sa...

Mera Jonas!!!! Jag vill höra mer om senaste bedriften och gärna se bilder!

hassemannen sa...

Ryktet säger att skrupelfria informationssökare kan hitta mer om Jonas via 8a's scorecard.

Tyvärr så är vår blogg kopplad till en sk "kinesisk brandvägg" vilket innebär att information från 8a klassas både som otillförlitlig samt direkt fördummande.

Dessutom så rapporterar vi aldrig andrahandsuppgifter vilket i praktiken innebär att inget kommer att skrivas om Jonas innan han visar den goda viljan och hälsar på!