tisdag 25 november 2008

Bouldertävling på IKSU

Efter ett år av tävlingstorka i umeå så är det till slut dags igen för en tävling i att nypa plast.

Umeå Total Boulder går av stapeln denna helg på söndagen mellan kl.11.00 och 15.00. Anmälan sker på plats och ni kommer att bli avtvingade 40:- alternativt 20:- för att vara med.

Att det blev en söndag beror delvis på att vi delar hall med annan verksamhet, men kanske mest på dålig framförhållning. Men jag hoppa att de som kommer skall uppskatta tävlingen endå, trots att det kanske blir sämre med efterföljande baluns á la SBO-fest.

Min tipsrad inför helgen är på alla punkter totalt osäker och ogenomtänkt. Jag gör som andra och skjuter från höften.

Allt beror ju på vem som kommer att dyka upp!

Wiklund brukar alltid säga att om Boddan inte är med så är det öppet race, så Boddan är således min förstahandsfavorit, om han nu dyker upp dvs. Jag vet att Mikael Andersson kommer och han var i dunderform sist jag såg honom klättra (2 7C på en helg plus 7B+ FA), samt nyligen nytt pers iom Saga. MEN, han har legat i hård träning med en uthållighetsperiod just runt knuten. Så frågan är om han hinner få tillbaka det där riktiga nypet. Sen så verkar det vara lite på G med några Lulebor.. och vi som var med sist när det begav sig här i umeå vet att Luleborna oftast menar allvar när de kommer förbi. Det kan lätt dyka upp ett helt rejält slaktargäng från norr alltså. En annan som smyger runt på IKSU är ju Dagge.. som har en lägsta nivå på inomhus som inte vill skämmas för sig. Så även om denne herre inte kanske gjort så mycket väsen av sig på senaste tiden så är det vanisinne att räkna ut honom.

När det gäller damsidan så är det också svårt.. Cajsa Nilsson har just kommit hem från Albarracin med sin första 7A i bagaget. Såg dessutom ut att hålla formen bra senast jag såg henne på IKSU. Jag räknar med en bra insats. Sofia Winsa har jag inte sett mycket av på senaste tiden på IKSU, men inte så att jag räknar ut henne för det, jag är helt övertygad om att hon tjuvtränat för fullt hela hösten. Jag kommer att försöka att hetsa igång Åsa Holmer-Rocklöv inför helgen, vilket skulle kunna innebära en intressant comeback.

Appropå comeback så fick jag beskedet att Stenlund inte kunde vara med och hjälpa till inför helgens tävling. Jag saxar friskt från Skype:

[16:38:38] Linus Malm skriver: förresten Hasse, eftersom att du inte kommer att vara med och bygga något.. visst innebär det då att du kommer att vara med och tävla på söndan?
[16:40:44] Hasse skriver: visst
[16:40:55] Hasse skriver: sure
[16:41:02] Hasse skriver: jawohl

Självklart så kommer han nu att skylla på att han är fet, otränad och småskadad (aka mörkning!) och helt sonika stanna hemma för att dra täcket över huvudet. Om nu blir så, så räknar jag med att Lotta dyker upp istället (eller jag kräver det), vilket kommer att liva upp damklassen.

Som ni ser så är mina tips rena spekulationer om vilka som dyker upp eller inte, outsiders och svartahästar. Vilket kanske är helt rätt då tävlingen först och främst kommer att bli laid back och framför allt rolig.

Vi ses där!

EDIT: Tydligen så hade jag fel om Stenlund.. han är inte småskadad, men på övriga punkter så var det bang on target!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bodda med sambo ynglade av sig för blott två dagar sedan så jag tvivlar starkt på att suget efter ume-plast gör att han lämnar nytillskottet och kommer upp.

således öppet race!?

//Henrik

Anonym sa...

Jag tar det förgivet att det kommer bjudas på glögg och pepparkakor dagen till ära!?

//H (igen)

Linkan sa...

Ofan, det var sannerligen en glad nyhet, att de har blivit föräldrar alltså :)

Babyboomen verkar inte se några gränser, vilket borgar för att om ca 15 år så kommer det att bli en riktigt intressant svensk klätterscen om ca 15 år :)

Fika kommer att finnas att tillgå, och nog skall det inte vara omöjligt att fixa fram lite glögg också!