lördag 22 november 2008

Känn pepp!

För även om vintermörkret och kylan tagit ett strypgrepp på bouldersäsongen här i norr så smider vi planer för nästa säsong. Som vissa läsare kanske har noterat så är vi mer eller mindre besatta av att leta nya block.

Idag så hade faktiskt Per med sig skor för att kunna göra mer än bara titta på blocken, men dessvärre så innebar kylan att inte mycket blev gjort denna gång heller.. klättermässigt i alla fall. Dagens facit är ett stycke ny borstat projekt:
Problemet ligger på lagomt avstånd från Hissjö, med en underbar anmarsch och ännu finare grepp. Här är ett exempel på ett av nyckelgreppen:

Vi gissar att graden kan hamna i krokarna av 7C/8A.

När vi hade tröttnat på att borsta så vände vi våra blickar mot Tavelsjöberget. Detta är mer känt som ett rephak, men vi tänkte att repfolket kanske har missat något klättervärt. Det verkade som att vi hade rätt, för vi hittade nämligen denna karamell:

Ser ut att bli 2-3 stora flytt i brant lutning, på halvbra grepp och dåliga fotsteg. Mumma. Om den är klättrade eller ej vet vi inte, men urtoppningen såg oborstad ut. Man har så här års inte många timmar med sol här uppe så på grund av mörkret så kunde vi tyvärr inte scouta hela området. Men, skattkartan vid parkeringen ser lovande ut, så det blir säkerligen flera besök.

2 kommentarer:

Pär Lindholm sa...

Ehey, stiligt! Det finns även lite klippor till vänster om Valberget. Lite taskiga, sluttande landningar men säkert något fint annars.

Linkan sa...

Tackar för tipset!

Vallberget är defenitivt med på listan.

Nu vill jag poängtera att jag inte tror att folk som varit på dessa ställen missat ett överflöd av boulders, men om det så bara är en fin linje så är jag mer än nöjd :)

Vi skall också ta och kolla högervarvet runt tavelsjöberget. Om jag har förståt det hela rätt så skall det finnas med ett par block på vissa kartor där.