lördag 16 maj 2009

Sydde mannen för dagen

Return to sender 7B+
Return to sender assis 7C+ FA
Mumana 7B+ Flash
Nirvana 7C(+)
(Jag har lite dålig koll på vad han tyckte om grader, namn, etc men det brukar komma fram förr eller senare)

När jag lämnade Mosjön så såg han faktiskt riktigt glad ut. Otroligt vilken dag. Han lär förhoppningsvis välja ut något av projekten inför morgondagen och har vi tur så föräras vi med ytterligare FA signerad Sydde.

Vissa saker fångades på film så den som väntar ...

EDIT: Vissa av oss tycker både "Return to sender sittstart" samt "Nirvana" är snäppet hårdare än många lokala och nationella 7C's. Dock så inväntar vi med intresse vad Sydde registrerar dessa som. Blir det fisk eller fågel?

18 kommentarer:

Martin F sa...

Tack för en kanonfin helg med fantastisk guidning och klättring!

Tack även till Sydde för uppvisningen på lördagen. Hoppas det blev en lika bra dag för er som var kvar i Mosjön på Söndagen.

Avslutningsvis vill vi även tacka Mange för träningsvärken efter lördagsnattens öl-, boulder- och roddsession.

@Jonas: Provade du det "nya" problemet?

//Team Lule

hassemannen sa...

De var riktigt roligt med besök. Ska bli kul att se vad som fastnade i Jennys kamera. Enligt hörsägen så fångades hela team luleå's spirit i en härlig bild?!

Martin fick äntligen guidning ut till ökberget för att repetera ett av sveriger top-10 problem, enjoy the silence. Bara den måste vara värd ett umeå-besök.

Linkan sa...

Tackar för att ni kom ner!

Det var lite ovant med så mycket folk i skogen, men det var en angenäm upplevelse. Jag skall bara se till att vara i lite mindre bedrövligt skick nästa gång :P

Söndagen erbjöd super förhållanden, dock var varken jag eller Wiklund speciellt på g då. Men Fredrik och Jenny ågnade vidare. Jenny tog upp fighten med Shangri-La och Sydde gick loss på "Dagges projekt" samt började testa på en rätt kool variant på Return to Sender.

Projektnamn på den senare var No retreat, No surrender.

Magnus sa...

100 m.....17.0 s.... Hmmm

hassemannen sa...

Fortfarande packad?

Jonas Wiklund sa...

@Martin F > Har tyvärr inte testat nya sekvensen, kan dock knappast tänka mig att den blir godkänd... ;)

sydde sa...

Tack Mosjön och alla invånare för en fantastisk helg. Allt var bäst, Hasses effektiva livestreamande beta på Mumana, Jonas tradberättelser från Indian Creek, Lule-crewets avslappnade coolhet och Linus givmildhet med RTS ss.

Var kul att känna lite på projekten i söndags också, finns ju några intressanta och hårda prylar kvar minst sagt. no retreat no surrender-projektet är ju mest en fånig uteslutning, men blir nog ändå riktigt kul.

Blir förhoppningsvis nån sväng till vad det lider.

Anonym sa...

Mange, har du inte klarat av 100m på 17s än?

Magnus sa...

Mumana föreslagen 7B (fr. 7C->7B)? Kul att se att allting är som vanligt i Umeå...

Det har aldrig slagit herrarna (Sydde flaggar för detta) att Nirvana kanske är svårare än 7C?!

Jonas (MINST 3 dgr), Hasse (typ samma innan skadan?)... Båda herrarna lapsar ALLT annat i graden...

/M

Jonas Wiklund sa...

Jag flaggar för att jag var så ur slag att jag hade ett dussin försök på en 6C samt inte tog mig upp för en 7A jag normalt brukar värma på under samma period som jag inte tog mig upp för Mumana. Jens tidsteori för gradering är nonsense, vad jag tar mig upp för eller inte under pollensäsongen är ingen måttstock på någonting. 7B är rimligt på Mumana (jag är glad att jag slapp dra ner den två grader på egen hand, fast läser man Connys kommentarer på BIMBO ser man att han föreslår B/B+ på den).

För övrigt håller jag fast vid att Shangri-La är 6B (morfo).

Magnus sa...

Du har fel... Men det vet du innerst inne!

hassemannen sa...

Mumana tappade tyvärr en del av ett grepp vilket gjorde den passagen betydligt lättare (byte av handsekvens). Vi hade jobbat mycket på den gamla sekvensen och 7C-graderingen blev bländad av det.

Sedan så har de tekniska stötts och blötts ordentligt. Som så många andra påpekat så är karaktären på problemen nästan helt unik, åtminstone för övre delen av riket, vilket har gjort att allt har optimerats med tiden. I mina ögon så gjorde Sydde flashen med perfekt beta.

Graden ligger klockrent på 7B/7B+ men eftersom slash-grader går fetbort så röstar jag nog på 7B+. Det finns inte en enda 7B i hela norra regionen som är lika hård!

Nirvana är magiskt nog mest troligt 7C/7C+.

Return to sender ss hamnade som 7C men den avlåsning som Sydde lagrade vid midjan lär nog vara få förunnat. Han var helt enkelt sick strong. Jag tror att den hamnar på 7C+ efter första repetitionen. Om inte FA hinner justera upp den först?!

Området lär aldrig hamna i vare sig sandpåse eller helium-kategorin. Det är hyfsat svårt att ge problemen rätt grad men samtidigt så kan jag inte heller påstå att någon av dessa är felgraderade.

Magnus sa...

Jag är helt på Hasses linje. Utan att ha gjort Mumana gissar även jag på 7B+

sydde sa...

iNtressant att hörta era synpunkter. Är ju sjukt svårt med grader och man vill ju inte förhäva sig... För mig kan alla tre vara en halvgrad hårdare, eller inte. Sätter RTS ss till + och även Mumana så länge så får man väl se vart det landar så småningom. Fick klättra tre fantastiska problem som jag är sjukt nöjd med vilket är viktigast för mig.

hassemannen sa...

Det som man lider störst samvetskval för är den hype-faktor som vi spridit för området. Om nu Fredrik och Jenny kör ca 110 mil och team luleå avverkar 70 mil så vill man att folk ska få valuta för pengarna!

hassemannen sa...

Jag och Martin körde på "enjoy the silence" dagen innan. Kruxet är en djup avlåsning med höger upp till en liten krimp med vänster. Dessutom så placerar man vänster fot högt upp åt vänster.

På RTSss så är kruxet identiskt men hårdare. Dessutom så bjuder klättringen till kruxet på två riktigt hårda flytt.

Sätter man dessa två problem i relation (vilket känns extremt relevant map lutning, längd, etc) så är RTSss definitivt +.

Nu inväntar jag lite magic moments från linus redigeringsverkstad.

Linkan sa...

Studion öppnar i kväll =)

Angående helgen så är jag mest nöjd med att besökarna var nöjda.

Som Hasse sa, när folk börjar åka 70 eller 110 mil, så vill man inte göra dem besvikna genom att ha höjt ett halvhyfsat område till skyarna.

Magnus sa...

Sydde: jag menade absolut inte att rikta någon kritik mot dig eller dina registreringar.

Snarare då mot att Umegubbarna (enligt egen utsago) aldrig tycker sig själva bli bättre!