torsdag 28 maj 2009

B.I.M.B.O.

Personligen så tycker jag sverigeföraren är bra men den kommer aldrig att bli vad BIMBO en gång var. Vissa personer "tar på sig" att sköta informationen och detta blir den information som erbjuds. Visst tillåts folk att ändra men ihärdigare personer ändrar tillbaka.
Inte heller listor ála 8a.nu kommer i närheten av den objektivitet som BIMBO erbjöd. Vissa skriver in deras åsikter om graden, andra skriver in graden som står i föraren och några har bestämt sig för att vara gubben mot strömmen. Om det skulle finnas en chans till konsensus så ellimineras denna omedelbart med den rådande policyn att alltid hävda att den lägst föreslagna graden gäller som rådande nedgradering.

I BIMBO så kommenterade i praktiken alla personer alla problem (utan att behöva tänka på vare sig scorecard eller ranking) vilket gjorde att konsensus rådde och alla områden runt Umeå fick till det närmaste helt perfekt gradering. Ingenting var mer än en grad fel och per definition så är det inte fel. BIMBO lät alla komma till tals, om än vissa talade mer så fanns ändå allas åsikter att tillgå och allas åsikter räknades.

Jag saknar BIMBO. Dagge vill (säkert) ha igång den, Johan har någon hyfsat aktuell backup att tillgå så var hamnar servern? Jag kan lätt tänka mig att skjuta till en hundring eller två om det behövs!

14 kommentarer:

Jonas Wiklund sa...

Pär får väl kommentera, men som jag förstår så har BIMBO några rejäla säkerhetshål som inte är lätta att fixa till.

sverigeföraren har alldeles för krångligt användarinterface + saknar admin. Ukclimbing.com har kanske den snyggaste lösningen av alla. Ett mycket enkelt interface för att lägga till leder till databasen, en admin för varje crag som godkänner tillägg, och så får man rösta på graden : -1 grad, soft, mitt i spannet, hård, eller + 1 grad. Dessutom kan man ge kommentarer och lägga till bilder. Alltihop kopplat till ett scorecard (där man inte kan få annan grad på leden än vad den har i databasen). Perfekt.

hassemannen sa...

Kanske "någon" kan köra över Pär med en övertalningskampanj nu på blåbergsträffen.

Någon svag punkt måste han ju karln ha?!

mackan sa...

Jag har också ett par hundringar att sponsra med.

peblin sa...

jonas, menar du ett sånt här interface ungefär?

kan kompletteras med skrivskydd för sidorna för "icke-admins" om man så vill.

Anonym sa...

Jag lovar att jag personligen skjuter till några hundringar och kan nog få klubben i Gävle att stödja med. Bara BIMBO återuppstår!! Men träffade någon av Luleå grabbarna som sa de hade en färdig BIMBO variant, bara att lägga ut, han hade dock inte haft tiden än, kanske går att få igång den med sponsring? Kommer dock ej ihåg hans namn.
Ronny, Gävle

Magnus sa...

Troligen Mats Petterson. Tvivlar på att någon annan har kunskapen eller orken...

mackan sa...

Det var Oskar N....Han har nån databasmojäng.

Bruno sa...

Men hej! Plockar ni bort inlägg?

Linkan sa...

Jo, det var Hasse som började jiddra om Ipred-lagens vara eller vara, samt något om att alla vargar skulle skjutas och så som avrundning så var det någon om nått MC-gäng.. så det framstod som lite för seriöst för att platsa på siten.

Ja just de, inledningen var om något om en Facebook-tråd som löpte amok.. vete tusan varför det inte fick vara kvar. Det var intressant på riktigt.

Linkan sa...

Med andra ord, du kan vara lugn, inget raflande har hänt här uppe på ett tag.

Jonas Wiklund sa...

Inlägget finns kvar i min feed (Google Reader), så varsegod:

TKAK forumet
av hassemannen

Vår avsaknad av TKAK-forumet har tagit en intressant omväg. Alla inom den innersta (patetiska) kretsen kommunicerar numera via facebook. Som bevis på att dyngan verkligen flödar så erbjuder jag ett utkast på det som en gång alltid var till offentlig beskådan.


Linus [staus]: var idag nästan för svag för att komma ur sängen.. ordningen återställd!

Hasse: Oooooojojoj, stackare!
Kanske lite nya inlägg på vår förfallna blog vore på sin plats. Jonas har återigen lyckats sätta ett problem och till allas förvåning så höll den givetvis inte graden ... nyhet? Nej, men i brist på annat ...

Anders: hehe, är jag förvånad :)

Carlos: Vem är Jonas?

Linus: Jonas alias Mr.Sandman

Jonas: Men va fan. Bermudatriangeln var ju gjord med helt mongolid sekvens innan Herr Statisk (brave & humble) var där. Det är ju inte så många (=2?) som gjort den med förnuftig sekvens så det är ju svårt att veta.

Hasse: Öhhh ... jag har sett filmklippet och ni gjorde den enligt den gängse betan. Att Rocky och Perran har alternativ beta ursäktar inte att ni två pellejönsar slår er för bröstet bara för att ni äntligen efter 20 års samlad erfarenhet listar ut lättaste vägen mellan två grepp!

Hasse: PS. Ni är HELT VÄRDELÖSA

Jonas: hahaha.... Sant! Nå sekvensen som Linus hade blivit ilurad var ju helt mongolid.

Linus: Jo, alltså.. den var verkligen weird

Jonas: När jag ger gradförslag så jämför jag med graderna i Skravel som är softast i Sverige (Världen)

Hasse: Så sant!
Bis'en skulle aldrig kvala in över 7A+ i någon annan del av Sverige (världen)

Linkan sa...

ja, som sagt =)

Bruno sa...

Den låg i min feed också. Det är som internet i miniformat fast på internet förstås. Har du en gång lågt ut något där finns det kvar för evigt.

hassemannen sa...

Retro-dravlet i TKAK-inlägget passar ju alldeles utmärkt under denna BIMBO-tråd.

Samma tjat om att det var bättre förr ... självrannsakan gjorde att det raderades.